Starten

Hallå där!

Första rapporten alltså.
Just idag 13 juli har jag en oplanerad vilodag och morgondagen kan mycket väl också bli en så kallad ”zero day”, vilket betyder att man inte avverkar någon sträcka denna dag, alltså en vilodag eller liknande.

08-07-2018
Dag 1

Resan började egentligen Lördag den sjunde juli då min sambo Johanna och jag hämtade upp min gode vän Calle på tågstationen i Järvsö, Calle som planerat att göra mig sällskap dom första dagarna på vandringen.
Vi styrde sedan kosan mot Grövelsjön och vi anlände till fjällstationen precis lagom till Sveriges match mot England.
Efter en snabb incheckning och inköp av en varsin öl bänkade vi oss i konferenslokalen där man satt upp en projektorduk. Vi var flera ledsna själar efter slutsignalen men efter en trevlig middag med röding till varmrätt så var fokus tillbaka på kommande vandring.

Efter frukost på Söndagen var det dags att säga farväl till min älskade Johanna och ta dom första stegen mot Treriksröset. Häftig känsla.
Första 8-9 kilometrarna var lättvandrade i typisk kalfjällsmiljö, typ e4an.
Efter kalfjället började nedstigningen mot Hävlingsstugorna och strax innan dessa stugor viker vi av mot sydöst för att senare ta oss över bron mellan sjön Hävlingen och särsjön. Här började vad som för oss blev ett elände längre fram.
Vi visste att det skulle vara mycket sten i Rogenområdet och att det förmodligen skulle ta tid att ta sig fram, så var även fallet.
Denna första dag tog vi oss trots allt en bra bit och anländer till Rogensjöns sydöstra ände omkring kl 19.00.
Vi slår upp våra tält i närheten av ett traditionellt vindskydd, gör middag som denna dag består av chicken tikka masala, frystorkad rätt från märket Real Turmat och min favorit bland köpepåsarna.
Calle bjuder på en wirre efter maten innan vi säger godnatt och kryper in i våra tält för natten.

Dagens sträcka: 26km
Väder: för varmt
Humör: 5/5 klacksparkar
Dagens låt: Canned Heat – Going up the country

Långfjället

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.