Vandringsdag 2

09-07-2018
Dag 2

Natten har varit bra, sovit som en sten och vaknar utvilad 06.30.
Regnet öser ner, jag dricker lite vatten och ligger kvar kanske en kvart och bara lyssnar på regnet, mysigt.
Calle tycks inte ha vaknat ännu men jag bestämmer mig för att göra mina morgonbestyr, packa och ta ner tältet. Tältet hänger jag upp på en spik inne i vindskyddet och hör samtidigt att Calle gnyr, han är vaken och skopar i sig havregryn i tältet, direkt från påsen. Jag sätter mig tillrätta och gör iordning min frukost bestående av 50/50 müsli och granola, detta tillsamman med proteinpulver som blandas med vatten. En kopp kaffe senare och vi är redo för en ny tuff dag.
Regnet öser ner medans vi gör stigningen upp på Tandsjövålen, väl uppe är utsikten magisk, vi ser ut över något som påminner om en skärgård fast vildare på något vis. Vi har dimman delvis under oss och att se ljuset tränga sig igenom är fantastiskt.
Vi travar på och snart är vi nere i skogslandet igen, suck, fötter som börjar ömma här nånstans och Calle börjar känna av en å annan blåsa. Kämpar på!
15.30 når vi Kärnigsjön, ett ställe som liknar en liten privat gård med några friggebodar och kanoter till uthyrning.
Jag byter några ord med den trevliga damen som driver stället och skriver även ner uppgifterna kring min insamling och hemsida.
Käringsjön är ett vanligt ställe framförallt för kanotäventyr att ta sin början och/eller som slutmål eftersom det går bilväg hit.
Klockan är nu 16.00 och härifrån tar vi sikte mot Skedbrostugan, cirka 12km vandring.
Terrängen denna sträcka är om möjligt än besvärligare och såhär i efterhand kan jag gott rekommendera dom flesta som ska gå i området att kängor nog är bättre än traillöparskor.
När vi kommer fram till Skedbrosjön gör vi valet att följa leden några hundra meter till och slår läger 50 meter upp från leden, alternativet var att göra avstickaren ner till själva Skedbrostugan men vi valde alltså att hoppa över det besöket.
Tälten var uppsatt kl 20.30 och middagen intogs i tältet på grund av extremt mycket svidknott.
Natti natti.

Dagens sträcka: 32km
Väder: regn och svalt före lunch, värmebölja på eftermiddagen.
Humör: 4/5 klacksparkar, ömma fötter.
Dagens låt: Zac Brown Band – Free

Calle blickar ut över Skedbrosjön

2 Replies to “Vandringsdag 2”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.