Vandringsdag 25

11-08-2018
Vandringsdag 25 (inkl. vilodagar 35)

Idag vaknar jag tidigt, klockan visar 05.43. Jag ligger kvar och halvsover nära en timme. Vinden väckte mig och det är stormstyrka, svårt att säga exakt men enligt SMHI och YR skulle det ligga runt 18m/s och 25-30m/s i byarna. Jag bestämmer mig för att ta mig an vädret och börjar packa ihop. På kartan ser det ut som att jag har 4-5 kilometer till Rödfjällsstugan, det blir perfekt att gå dit och äta frukost, torka kläder och vila en stund. Terrängen dit är helt okej, blöt men lättvandrad. Vinden kämpar för att blåsa omkull mig, men jag står pall, skönt med stavar.
När jag efter tre timmar kommer fram till Rödfjällsstugan sitter det två tjejer och en hund där. Efter att jag besökt dass blir jag insläppt i värmen. Vi presenterar oss och tjejerna som heter Caroline och Anette kommer från Uppsala. Dom bjuder på kaffe och mjölkchoklad, trevligt möte och jag hoppas ni är nöjda med er vandring. Efter nån timme går Caroline och Anette vidare mot Ankarede och jag sitter kvar, tar det lugnt och äter mat innan jag också beger mig mot Ankarede kanske en och en halv timme efter tjejerna. Leden är helt okej, självklart är det blött men inte på värsta viset, omkring sex kilometer är det fram till Ankarede.
Efter att jag gått över den bro som tar mig över Lejarälven viker jag av norrut och kommer fram till en fin rastplats intill älven. Äter och luftar fötterna. Nu är vädret betydligt bättre och solen tittar fram mellan molnen, gött!
Innan jag sätter fart på benen igen kastar jag ett getöga på kartan för att se vad jag ska sätta för slutmål idag. Tjärnbäcken vindskydd ser lagom ut, 11 kilometer är det dit.
Första biten är det jättebra vandring längsmed älven, en grusad gångväg som nästan känns anlagd. Sedan väntar några svettiga timmar då leden går uppför genom tät skog innan det planar ut och blir en hel del myrmark, ja flera kilometer faktiskt. Jag lyssnar idag på P3 dokumentär om ungdomsgänget ”familjen” i Borlänge. Spännande och intressant.
Jag kommer fram ganska trött vid 20.00 till Tjärnbäcken, ingen annan är här, skönt eftersom jag behöver vila. Här blir jag kvar och när klockan passerat 22.30 och ingen annan anlänt bestämmer jag mig för att sova i stugan. Jag plockar ihop alla mina saker i ett hörn ifall det skulle dyka in någon. Eldar några vedträn för att få lite värme i väggarna. Innan jag somnar skriver jag ett inlägg för hemsidan.
Lampan släcks!

Dagens sträcka: 21,8km
Väder: Lätt regn och stark vind som avtar senare under dagen.
Humör: 3/5 klacksparkar, stabilt, slirar på i blötan.
Dagens låt: Millencolin – Man or mouse

Tjärnbäcken

2 Replies to “Vandringsdag 25”

  1. Heja dig, du går som tåget! Missa inte Klimpfjällsgården “Italienaren” för extra god mat när du kommer till Klimpfjäll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.