Vandringsdag 26

Slirar vidare

12-08-2018
Vandringsdag 26 (inkl. vilodagar 36)

Idag är det visst söndag, jag sover till klockan 09.00.
Mina kläder och utrustning har torkat, otroligt skönt.
11.00 är jag klar för avfärd och målet för dagen bli Slipsikstugan som ligger i norra delen av Borgafjällen.
Starten blir trög med myrmark, ja ni har hört det förr och tyvärr har jag inte lärt mig tycka om myrmark. Jag lyssnar klart på podden om ungdomsgänget ”familjen” och sedan lyssnar jag på några avsnitt från podden Vilse.
När jag kommer fram till Raukaselet blir terrängen betydligt roligare, tänk bilväg ner till en sommarstuga, ungefär så.
Denna väg följer jag med lätta steg fram till Raukasjö där leden viker av mot nordöst för att ta mig genom tät skog upp mot fjället. Det är slitsamt och lite mer än halvvägs upp stannar jag för en kortare lunchrast. Tortilla med tillbehör.
När jag senare börjar ta mig upp ovan trädgränsen blir det som så många gånger förr, man blir exponerad för styggväder. På med regnkläder och trava vidare. Stundtals blåser det på rätt bra, regnet vräker inte ner men nästan.
Terrängen här uppe varierar från att vara hård och torr led till att ibland tvinga mig att ta omvägar på grund av sankmark. När jag på kvällen närmar mig Slipsikstugan funderar jag på att bara göra en kaffepaus i stugan för att sedan fortsätta några kilometer ner mot Klimpfjäll och slå upp tältet. Väl framme vid stugan ändrars hela planen snabbt. Stugan är fylld till bredden med trevliga människor, alla från Sundsvall. Man bjuder in mig i värmen och börjar genast skämma bort mig. Det bjuds på vin, renkött, nötter, choklad och chokladpudding. Himla gott och herregud vad trevligt folk det kommer från Sundsvall. Totalt är det nio personer vid stugan varav två av dessa är fiskare och sover inne i stugan, övriga gänget sover i tält utanför stugan och det är de här personerna jag får bäst kontakt med. Vi pratar om vandring, utrustning och mat. Mycket frågor kring min vandring vilket bara är roligt. Vi pratar ett bra tag och till slut är det för sent för mig att gå vidare. Eftersom det trevliga sällskapet också ska till Klimpfjäll imorgon föreslår jag att vi kan ta sällskap och så blir det bestämt.
Jag slår upp tältet en bit bakom stugan. Mycket trevligt avslut på en stundtals tuff dag.
God natt!

Dagens sträcka: 28,1km
Väder: Lätt regn till och från hela dagen, lätt till medel vind på kvällen
Humör: 4/5 klacksparkar, Tuff start på dagen men humöret blir bättre och bättre under dagen allt eftersom terrängen blir bättre, trevligt sällskap på kvällen.
Dagens låt: Ben Howard – Old Pine

Myr!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *