Vandringsdag 27

Sundsvallsgänget, från vänster: Patrick, Eva, Monika, Maria, Peter, Linus och Jocke.

13-08-2018
Vandringsdag 27 (inkl. vilodagar 37)

Jag och mina nyfunna vänner kommer iväg omkring 09.20.
Nästan perfekt väder att vandra i och leden är för det mesta torr och fin. Jag filmar och fotar mellan varven men för det mesta går jag och surrar med någon, inte sällan med Jocke som kört en del skoter i området och fick blodad tand för vandring för bara ett år sedan. Pratar även med övriga i sällskapet och alla är verkligen supertrevliga och verkar vara ett gött gäng. Efter halva vägen blir det kafferast intill en mysig bäck. Peter som tycks vara förste vattenkokare serverar som ett proffs medans Eva springer iväg barfota för att uträtta ett ärende.
Sista biten ner mot Klimpfjäll går av bara farten och när vi kommit ner från fjället följer vi vägen 2-3 kilometer fram till Handlarn, här sätter vi oss vid parkbänkar och väntar på den buss som ska ta sällskapet vidare till Saxnäs där dom planerar att fortsätta vandra några dagar.
Från Handlarn är det bara 100 meter ner till Klimpfjällsgården där jag har min depålåda och ska övernatta.
När vi kramats och tagit farväl beger jag mig ner mot Klimpfjällsgården och blir mottagen med öppna armar. Ägarna Eija och Franko tar sig tiden att sitta ner och prata vilket gör att jag verkligen känner mig välkommen. Fantastiskt trevligt par som flyttade från Stockholm till Klimpfjäll för nio år sedan, för att komma bort från stressen och hitta lugnet.
Innan Franko visar mig till lägenheten har jag även hunnit dricka en öl, så gott.
Lägenheten är superfin och jag börjar med att ta en dusch innan jag lägger mig på sängen för att vila, och somnar.
Jag vaknar ett par timmar senare när mor och far anländer, himla trevligt att träffa dom och mamma bjuder på lasagne och pappa senare på whiskey. Trevlig dag får man säga.
Imorgon vilodag.
Natti natti.

Dagens sträcka: 12,5km
Väder: Bra väder med en hel del sol, något kalla vindar till en början som avtar under dagen.
Humör: 4/5 klacksparkar, Trevligt sällskap, fin led, bra väder och i Klimpfjäll väntar besök av mor och far, dusch, frottéhandduk, säng och god mat, samt vilodag.
Dagens låt: AC/DC – High Voltage

Slipsikstugan

8 Replies to “Vandringsdag 27”

  1. Hej Tobias! Kul att träffa lite folk på färden. Men va roligt att dina föräldrar kom och hälsade på. Det är så spännande att följa dig. Var rädd om dig. Kram Ingalill&Bert-Åke

  2. Då är du hemma i mina hoods 🙂 Vi har fjällstugan mellan Saxnäs och Stalon. Vilhelmina for the win. Hejja dej och hälsa fjällen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *