Vandringsdag 28

Pappa Hans, Franko och mamma Birgitta utanför Klimpfjällsgården

15-08-2018
Vandringsdag 28 (inkl. vilodagar 39)

Vilodagen har varit bra. Sov ut ordentligt och gjorde inte många knop under dagen. Ätit jättegod pannbiff med potatis, brunsås och lingonsylt, tack mamma du är bäst.
Vi tog en promenad till Handlarn och köpte lite av varje, fin butik med trevlig personal.
På kvällen åt vi jättegod pizza från Klimpfjällsgårdens egna restaurang ”Italienaren”. Jag åt en Toscana med oxfilé och Karl-Johan svamp.
Ägare Franko kom efter en stund och satte sig med oss. Otroligt social, rolig och intressant man. Jag hoppas komma tillbaka till Klimpfjällsgården i framtiden.
Frankos fru Eija var snäll och tvättade mina kläder också, ej att förglömma, tusen tack.
Johanna hade skickat med mor och far en ryggsäck med myskläder för mig att ha under vilodagen. Så skönt med bomulls t-shirt och kalsonger. Hon skickade även med impregnering för mina regnkläder.

Idag efter att tagit farväl av först Klimpfjällgården och sen mor och far begav jag mig mot Klimpfjälls skidbacke där leden tar vid. Precis vid liften går man upp 50 meter så ser man orangemarkerade träd mot nordväst. Vädret är fint och leden till en början något blöt men allt eftersom jag tar mig närmare kalfjället blir leden finare. Jag ser många nyfikna renar och försöker få några på bild.
Mellan Tjuthornsfjället och Rapstentjåalhte tar jag mig över en bro, fyller på vatten och passar på att ta en lättare paus. Franko hade gjort iordning ett litet foliepaket och nu var jag spänd på vad som fanns i det. När jag öppnar möts jag av en ljuv doft, det är en pizza med parmaskinka och salami uppskuren i typiska pizzaslice. Jäklar vilket lyx tänker jag medans munnen pulas så full att det knappt går att tugga. Jag spar hälften till senare.
När jag närmar mig Durrenstugan blir vyn över landskapet underbar. Det är moln och dimma i luften samtidigt som solen pressar några strålar igenom och träffar bergen och dalen kring stugan. Otroligt vackert. Durrenstugan ligger in en vacker avlång dal mellan bergen Durrenpiken i väst och Våjråelkie i öst. Det som gör det extra vackert är att Durrenpikens sida som vetter mot stugan är en vertikal klippvägg som följer dalgångens längd och mellan denna vägg och stugan sträcker sig tjärnen Durrienjaevrie, så vackert att jag bara står och ler.
Framme vid stugan träffar jag Aron och David från Alingsås som är ute på kombinerad vandring och fisketur.
Det börjar regna ganska precis när jag kommit fram så vi går in i stugan och fortsätter snacket. Supertrevliga killar och samtidigt som vädret blir allt sämre har klockan sprungit iväg, jag bestämmer mig således att göra grabbarna sällskap i stugan över natten. Vi sitter och pratar hela kvällen och säger godnatt omkring 23.00.
Tack för idag.

Dagens sträcka: 11,3km
Väder: Växlande molnighet under dagen, regnet drar in sen eftermiddag.
Humör: 3/5 klacksparkar, Ganska segt att lämna Klimpfjäll. Givetvis tråkigt att säga hej då till mor och far. Kroppen känns trött hela dagen. Dock trevligt sällskap på kvällen.
Dagens låt: Airbourne – Back in the game

Leden in mot Durrenstugan

One Reply to “Vandringsdag 28”

  1. Kan se dig framför mig när du pular in pizza i munnen, det smakade kan jag tro. Snällt av Franco att skicka med dig pizza till lunch. Trevlig man , likaså hans fru och dotter m man.
    Börjar bli kallt om nätterna nu, tur att du har utrustning som håller mot kyla. Bra kämpat och jäk —- vad bra du skriver. Mkt intressant. P o K
    mor&far

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *