Vandringsdag 3

10-07-2018
Dag 3

Bra natt igen, vaknar till strålande sol och ett tält med nära bastuvärme.
Med tanke på extremt mycket knott bestämmer vi oss för att direkt packa ihop och dra iväg för att någon timme senare stanna för frukost.
Idag fick även Calle förmån att göra nr 2 för första gången sedan starten, kan beskrivas som förlösande.
Målet för dagen är att ta oss till Rödfjällstjärnen där min käre far för tillfället befinner sig för fiske. Terrängen är till en början densamma som tidigare men så småningom tar vi oss på diagonalen upp för Rödfjället och går längs bergssidan fram till sadeln/dalgången mellan Rödfjället och Hålmantjahke där tjärnen ligger. Vi kommer fram kl 17.00 och hittar till slut pappas grå tält som på håll skulle kunna vara en sten.
Idag har både jag och Calle haft det riktigt tufft, Calle med ett gäng blåsor på fötterna och jag med ömma och något svullna fotsulor. Skönt med kortdag idag.
Efter att pappa berättat om de fina öringar han fått går vi upp en bit från tjärnen för att hitta bra tältplatser och lite vind för att slippa blodsugarna.
Calle och jag går nu som gamla stolpskott och biter ihop så gott det går.
Vi tar det lugnt ett tag i respektive tält, för egen del går jag igenom vad för ätbart jag har kvar, fixar med kameran och laddar batterier samt tar hand om hygienen.
Nu är det dags att börja tänka på middagen och vi går för att hitta rinnande vatten vilket vi hittar bara 40 meter bort, kanonfint källvatten.
Innan matlagningen sätter igång passar jag på att tvätta lite kläder också. Använder en av mina vattentäta packpåsar, lägger i några tvättlappar från märket Sea to summit och fyller på med några liter vatten, i med kläder och stänger påsen sen är det bara att kasta runt påsen likt en tvättmaskin. Sköljs ordentligt och hängs sedan upp på en av tältets stormlinor för att torka.
Dagens mat är hemmatorkade kidneybönor med snabbris, tacokrydda, ostbågar och tortillachips. Gårdagens middag var snabbnudlar med hemmagjord sås av bl.a. jordnötssmör.
Vi tre, Calle pappa och jag sitter nu och surrar ikapp med myggen ett tag och blickar ut över tjärnen, Calle bjuder på wirre innan vi säger godnatt. Jag är uppe lite längre för att fota lite och kryper till kojs omkring 22.30.

Dagens sträcka: 15,8km
Väder: Galet varmt
Humör: 3/5 klacksparkar, fötterna blir allt mer slitna för oss bägge.
Dagens låt: Airbourne – No way but the hard way

Kvällsmys vid Rödfjällstjärnen

2 Replies to “Vandringsdag 3”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.