Vandringsdag 4

11-07-2018
Dag 4

Onsdag, vi sover ut så länge det går innan tältet blir för varmt, sedan vilar vi fötterna och luftar utrustningen i den strålande solen.
Idag är det dags att tacka Calle för sällskapet dom här första dagarna, supertrevligt och helt rätt sträcka att ha sällskap.
Vi har bestämt att Calle, som ska åka hem med härjedalingen på torsdagen följer med pappa till Tänndalens fjällby där dom ska hyra stuga och sedan att pappa skjutsar Calle till bussen i Funäsdalen på torsdagen.

Vi börjar gå omkring kl 14.00 från Rödfjällstjärnen och målet är fjällparkeringen väster om svansjön där pappa har sin bil.
Sträckan är cirka 10-11km och väl framme vid bilen är Calles och mina fötter väldigt ömma och tråkiga.
Pappa hade bunkrat upp med öl i bilen som vi suger i oss och under tiden går vi igenom pappas och Calles mat för att se om det är något jag vill ha för fortsättningen. Norpar åt mig nån påse soppa och äter där och då upp Calles två burkar makrill som finns kvar.
När vi sagt hej då börjar jag gå längsmed bilvägen för att komma ner mot riksväg 84 och precis när jag kommit fram till landsvägen börjar det spöregna, klockan är nu omkring 18.30.
Härifrån följer jag 84an några hundra meter fram till Anderssjöfallet där jag följer trapporna hela vägen upp och sedan stigen fram till den bro som tar mig över till den västra sidan av fallet, härifrån följer jag en Mountainbikeled några kilometer tills jag når ledkorsningen strax norr om Fjällnäs. Här stannar jag en kvart i raststuga och passar samtidigt på att göra ett ärende.
Härifrån tar jag sikte på Kroktjärnsstugan och senare Långbrottsstugan. Terrängen denna sträcka var eländig, mest på grund av dåligt upptrampad led och avsaknad av ledmarkeringar vilket tvingade mig att navigera med karta och kompass. Konstigt att leden var så dåligt trampad med tanke på att den går mellan Fjällnäs och Ramundberget tänker jag.
Varmt väder, regn, smärtande fötter och terrängen gjorde att denna sträcka tog rejält med tid och jag når tillslut Långbrottsstugan strax innan 01.00.
Otroligt trött i kroppen gör jag en fuling och bestämmer mig för att sova i raststugan, vilket endast är tillåtet i nödsituation. Skönt att slippa leta tältplats.
Försöker äta lite innan jag ska sova men har ingen aptit. Tar hand om mina fula och ömma fötter innan jag lägger huvudet på kudden och somnar direkt.
Puh..

Dagens sträcka: 25,7km
Väder: Varmt och regn
Humör: 3/5 klacksparkar, humöret rätt bra ändå trots fötter, väder och terräng.
Dagens låt: Rusted Root – Send me on my way

Någonstans mellan Kroktjärnen och Långbrottsstugan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.