Vandringsdag 34

Norr om Hemavan

23-08-2018
Vandringsdag 34 (inkl. vilodagar 47)

Efter en vilodag på Hemavan Fjällcenter kommer jag iväg sent denna torsdag 23e augusti.
Regnet öser ner på förmiddagen, strax innan lunch avtar regnet och då passar jag på att bege mig mot Hemavans Naturum där jag ska fortsätt min vandring längs med Kungsleden. Kungsleden är omkring 450km lång och går mellan Hemavan och Abisko. Leden är känd över hela världen och räknas av många som en av de vackraste lederna i världen. Den mest populära sträckan är Abisko – Nikkaluokta och är omkring 110km.

Jag har inget speciellt mål för dagen, det är mer att fötterna får bestämma hur långt det blir.
Vädret är ostadigt hela dagen och busvädret kommer och går, regn och blåst, grått!

Efter 11km passerar jag Viterskalsstugan, leden hit har varit rena motorvägen och jag har redan rastat kort efter vägen i samband med en del fotande och passerar därför stugan utan stopp.
Några kilometer efter Viterskalet passerar man genom Syterskalet, dalgången mellan norra och södra Sytertopparna är otroligt vacker och hade vädret varit bättre hade jag nog gjort en topptur till norra toppen.
Det får bli en annan gång.
Vid östra änden av dalgången finns raststugan ”Syterskalet”. Här finns nödtelefon, dass och kamin. Det ser ut att vara fullt med folk här och jag slirar förbi med sikte att ta mig till Syterstugan innan mörkret faller.

Sista tre kilometrarna för dagen är tung. Smärtan i fötterna blir mer och mer ett problem som gnager. Senaste tiden har jag tänkt mycket på om jag verkligen kommer att kunna nå fram till Treriksröset och hur mycket är det egentligen värt att pressa fötterna? Det är väl inte värt att skada fötterna så pass att det kan bli ett långdraget problem även när jag kommit hem!

Jag når fram till Syterstugan strax före 21.00.
Det är fler människor här och jag hälsar på ett par av dom innan jag söker upp stugvärden för att få hjälp angående tältplats.
Stugvärden som är en äldre kvinna visar mig till en fantastiskt fin plats där jag har utsikt över jokken och bara 50 meter till dass. Otroligt trevlig dam som berättar att hon varit stugvärd just här i över 20 år. Tyvärr minns jag inte vad hon heter.
Jag sätter upp tältet, gör mina kvällsbestyr och äter middag innan jag somnar med fötterna i högläge.

Sweet dreams!

Dagens sträcka: 27,7km
Väder: Grått och lätt regn hela dagen, 14 grader celsius.
Humör: 2/5 Klacksparkar. Fötterna har besvärat mig till och från sedan Rogen, nu börjar det bli ett problem på riktigt.
Dagens låt: Ramones – Sheena is a punk rocker

Syterstugan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *